PWS Raketmotoren • Beste medewerker,

  Wij zijn twee studenten van het Wateringse Veld College en wij moeten een profielwerkstuk maken. Het onderwerp dat wij gekozen hebben is ''Hoe werkt een raket?''. In de bijlage staats ons plan van aanpak met de deelvragen. Zouden wij een praktisch onderzoek kunnen doen bij de TU Delft m.b.t. een van onze deelvragen?

  Mvg,

  Calvin & Alessandro • Hallo jongens,

  Ik vind jullie plan van aanpak nog veel te globaal om er een praktisch onderzoek aan te verbinden. In principe kun je je hoofdvraag en deelvragen beantwoorden door op internet te zoeken.

  Jullie moeten je hoofdvraag meer specificeren naar iets wat je daadwerkelijk kan onderzoeken. Ga bijvoorbeeld kijken naar de mogelijkheden voor het bouwen van een modelraket. Een van de vele hoofdvragen die je hierover zou kunnen stellen is bijvoorbeeld: "Wat is de invloed van de vorm van Modelraket X op de maximaal te bereiken hoogte?". De vraag "Hoe werkt een raket?" zou dan een deelvraag kunnen zijn.

  Er is heel veel informatie te vinden over (het bouwen van) modelraketten op deze site: http://www.drra.nl/index_nl.html.

  Laat maar horen als jullie verder zijn!

  Grt. Wouter • Beste Wouter,

  Hierbij alsnog ons plan van aanpak.

  Mvg,

  Calvin & Alessandro • Beste Calvin en Alessandro,

  Leuk dat jullie je profielwerkstuk over de werking van een raket gaan doen. Als jullie een praktisch onderzoek willen doen op de TU, zullen jullie eerst zelf een duidelijk plan moeten maken. Daarna kunnen we kijken wat de mogelijkheden zijn. Het is namelijk niet zo dat wij hier standaard pakketten praktisch onderzoek voor een profielwerkstuk hebben. :)

  Jullie bijlage is trouwens niet meegestuurd!

  Grt. Wouter • Beste Wouter,

  Onze begeleider is ermee akkoord gegaan dat wij deze hoofd- en deelvragen mogen gebruiken voor ons profielwerkstuk. Ondanks dat wij het leuk zouden vinden om een modelraket te bouwen, hebben wij hier niet genoeg tijd voor. Wij zoeken dus eigenlijk meer naar een klein proefje of praktisch onderzoek waar wij een van onze deelvragen mee kunnen beantwoorden. Misschien heeft u een idee voor een proefje over de chemische reacties die plaatsvinden in de motor of misschien iets met een windtunnel m.b.t. de deelvraag over aerodynamica.
  Wij hopen dat u ons alsnog kunt helpen.
  Mvg,
  Calvin & Alessandro
Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.