Vliegtuigen op zonne-energie • Beste student,
  wij, chris en laurens, willen ons profielwerkstuk gaan doen over vliegtuigen. Nu hebben wij als hoofdvraag:
  Kan een commercieel vliegtuig vliegen op zonne-energie.

  Wij willen nu dus gaan onderzoeken hoeveel kracht er nodig is om een vliegtuig in de lucht te houden, wat voor type zonnecellen nodig zijn, hoe een zonnecel werkt. Wij hadden gezien dat het een kleiner vliegtuig al wel is gelukt op zonne-energie te vliegen.

  Wij hopen dus advies te krijgen hier over, en hoe we eigenlijk verder moeten gaan, want wij zouden niet precies weten hoe we de hoeveelheid (elektrische) kracht uit kunnen rekenen die nodig is of wat voor motor er gebruikt moet gaan worden (of moet worden uitgevonden in het ergste geval).

  Alvast bedankt voor de moeite.
  Met vriendelijke groet,
  Chris en Laurens • Hoi Chris en Laurens,

  Ik raad jullie aan om je aan te melden voor onze zonnecellen workshop. Je krijgt hier de mogelijkheid om experimenten met zonnecellen te doen en al je vragen te stellen aan de aanwezige professor/student assistent. Meer over de workshop vind je hier.

  Wat betreft het vliegtuig: het hele punt van vliegen is het overwinnen van de zwaartekracht. De liftkracht is hierbij groter dan het gewicht. Liftkracht hangt behalve van de voorwaartse snelheid V ook van een aantal andere factoren af. Zie de formule voor liftkracht:

  Lees er hier meer over.

  Zodra je de juiste vleugelvorm hebt voor jouw vliegtuig, kun je gaan kijken naar de kracht die de motoren moeten leveren om het vliegtuig van de grond te krijgen en zul je met de efficiëntie van zonnecellen moet berekenen hoeveel zonnecellen je nodig hebt. Als je in de praktijk wilt leren hoe liftkracht werkt, kun je je aanmelden voor mijn windtunnelworkshop. Wees er wel snel bij, want hij zit bijna vol.

  Hebben jullie al deelvragen kunnen bedenken?

  Grt. Wouter


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.