Hoe ontwerp je de snelste straat legale auto? • Beste TU Delft,

  Wij zijn 3 leerlingen die in het examenjaar zitten van het VWO. Op dit moment zijn wij druk bezig met ons Profielwerkstuk. Onze onderzoeksvraag is: “Hoe ontwerp je de snelste straat legale auto?”. De reden dat wij graag uw hulp willen hebben is omdat het TU Delft gespecialiseerd is in techniek (in dit geval Autotechniek). Wij denken dat u ons erg goed hiermee zou kunnen helpen.

  Graag zouden wij een aantal vragen over ons Profielwerkstuk willen stellen via een interview. Dit interview zal gaan over het ontwerpproces van een snelle auto en alle facetten die daar bij komen kijken zoals rolweerstand en dergelijken.

  Dit interview zal maximaal drie kwartier duren. Is er een mogelijkheid dat wij een binnenkort een afspraak kunnen maken?

  Met vriendelijke groet,

  Geert van Loon, Denzel Toornvliet en Hugo Strik


 • PWS TU Delft Team

  Hoi @Denzel ,

  Graag zou ik eerst wat meer informatie van jullie willen weten. Wat willen jullie bereiken met het interview? Wat voor onderzoek hebben jullie zelf al gedaan? Wat zijn de hoofd- en deelvragen van jullie PWS?

  Groet,
  Midas • Hallo Midas,

  Graag zouden wij meer kennis willen vergaren over dit onderwerp. Met name over luchtweerstand. In verband met COVID-19 zijn vele experimenten die wij wilden uitvoeren niet meer mogelijk. Graag zouden wij op onze school nog een klein experiment willen doen met een windtunnel.

  Onze hoofdvraag luidt als volgt:

  Hoe ontwerp je de snelste straat legale auto?

  Onze deelonderwerpen zijn:

  1. Aandrijving
  2. Aërodynamica en luchtweerstand
  3. Materialen

  Het zou heel fijn zijn als jullie ons hierbij zouden kunnen helpen.

  Groetjes,

  Denzel


 • PWS TU Delft Team

  Hallo @Denzel ,

  Ik zou allereerst nog eens goed naar jullie deelvragen kijken. Nu kijken jullie alleen naar subonderdelen van de auto maar je zult ook een programma van eisen moeten opstellen waarin bijvoorbeeld de definitie van "straat legaal" staat zodat je je daar aan kunt houden. Het lijkt erop alsof jullie willen gaan ontwerpen. Je zou eens kunnen kijken naar ons stappenplan voor een ontwerp-PWS: https://pwstudelft.nl/stappenplan/.

  Ik denk graag met jullie mee als jullie vastzitten, echter moeten jullie wel eerst zelf het literatuuronderzoek uitvoeren.

  Groet,
  Midas


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.