@jill123
Goed om te horen dat jullie al zo ver zijn gevorderd!

Het aantonen van concentraties van een stof is erg moeilijk. Je kunt met simpele proeven vaak aantonen of een stof erin zit, met behulp van indicatoren. Als je de daadwerkelijke concentratie wil bepalen dan moet je gebruikmaken van gecompliceerde en dure onderzoekstechnieken. Deze zijn in Delft wel aanwezig, maar kan alleen worden gebruikt voor onderzoeken van werknemers hier en niet zomaar scholieren. Hier kan ik jullie helaas dus niet bij helpen.

Maar misschien dat iets anders wel kan werken.
Als bijvoorbeeld waterstofperoxide voor de verbleking zorgt dan zouden jullie kunnen gaan onderzoeken met welke verdunning van waterstofperoxide hetzelfde resultaat wordt behaald (op het aantasten van glazuur of porselein) en dan zou je grofweg kunnen zeggen om wat voor concentraties het gaat.
Hou er natuurlijk wel rekening mee dat tandpasta in het echt in je mond komt en dus ook in je lichaam kan terecht komen. Er zullen dus waarschijnlijk ook allemaal regulaties zijn hoeveel het mag bevatten zonder schadelijk te zijn voor de mens. Dit kun je ook meenemen in je profielwerkstuk.

Groetjes,
Sanne