@lisamelman Nog bedankt voor uw reactie! Onze definitieve deelvraag is uiteindelijk dit geworden: In hoeverre heeft vitamine C in voedsel invloed op het voorkomen van kanker op cellulair niveau? Hiervoor willen wij sinaasappelsap gaan titreren als experiment. Maar kunt u ons misschien helpen met de koppeling van dit experiment en onze hoofdvraag?
Meest recente berichten door antonscholten
-
RE: Koppeling antioxidanten en kanker
-
Koppeling antioxidanten en kanker
Wij hebben ervoor gekozen om ons PWS te doen over de koppeling tussen antioxidanten/radicalen en het ontstaan of voorkomen van de ziekte kanker. Helaas, lopen wij een beetje vast op hoe wij dit het beste kunnen aanpakken. Wij hebben gelezen dat oxidatieve stress kan leiden tot kanker en dat oxidatieve stress komt door een overwicht aan radicalen dat ook weer een gevolg kan zijn van een te kort aan antioxidanten. Bij beide oorzaken, overwicht aan radicalen en te kort aan antioxidanten, spelen vele factoren een rol. Onze vraag was dan ook hoe wij ons het best kunnen specificeren om dit onderzoek haalbaar te maken en waarin wij een experiment kunnen doen voor de plausibiliteit van ons onderzoek. Wij hopen dat u voor ons een aantal tips heeft in hoe wij dit het beste kunnen aanpakken.