Weet je een manier om suiker uit een suikeroplossig te halen. Wij dachten zelf aan een titratie maar weten niet welke stof we dan in de buret moeten stoppen.
Kristel, Frederique en Danique
Weet je een manier om suiker uit een suikeroplossig te halen. Wij dachten zelf aan een titratie maar weten niet welke stof we dan in de buret moeten stoppen.
Kristel, Frederique en Danique
Bedankt voor de reactie.
Dit zijn onze vragen. We gaan op school zelf het cacaogehalte bepalen met behulp van de soxhlet en titratie.
Hoofdvraag: Hoe bepaal/controleer je het cacaogehalte in pure chocolade?
Deelvragen:
Wat wordt er bedoeld met het cacaogehalte in chocola? (waaruit bestaat cacao).
Hoe bepaal je het vetgehalte in chocola?
Hoe bepaal je het suikergehalte in chocola?
Kun je het cacaogehalte bepalen door middel van chromatografie?
Is het mogelijk om een experiment voor te schrijven voor de bepaling van cacao, uitvoerbaar voor middelbare scholieren?
Beste TU Delft,
voor ons profielwerkstuk willen wij het cacaogehalte in chocolade bepalen. Wij denken dat dit onder andere zou kunnen door middel van (gas)chromatografie. Zouden wij hier mee geholpen kunnen worden door studenten? En weten jullie of dit mogelijk is.
Mijn vader heeft scheikunde aan de TU Delft gestudeerd en zei dat hij zelf ook vaak zulke proefjes heeft gedaan.
Kristel, Frederique en Danique