stirlingmotor • Beste werktuigbouw student,

  De hoofdvraag voor het pws luidt alsvolgt: "hoe haal je een zo hoog mogelijk rendement uit een stirling motor". Het is bekent dat er talloze manieren zijn om het rendement van een stirling moter te verhogen. M.M.A. Verhoeven heeft in zijn afstudeerscriptie talloze manieren beschreven om dit te verwezelijken. http://alexandria.tue.nl/repository/books/423998.pdf . Als onderzoek willen wij kijken of we een haalbare aanpassing kunnen aanbrengen aan een stirling motor waarin we eerst theoretisch het rendement verschil van die aanpassing kunnen benaderen en dat daarna ook in de practijk te meten. Wij zijn daarom opzoek naar wat hulp bij de theorische uitwerking van een dergelijke aanpassing en het bedenken van een haalbare aanpassing.

  Met vriendelijke groet,

  Bas Veltenaar
  Thomas Duetz • Hoi Bas en Thomas

  Als ik het goed begrijp willen jullie een al eerder gevonden aanpassing aan de stirling motor theoretisch narekenen en zelf in de praktijk brengen. Klopt dat?

  Als dat zo is, zou ik je hoofdvraag een klein beetje aanpassen, en de aanpassing die jullie aan de motor willen gaan doen erin verwerken. Nu zegt de hoofdvraag dat jullie een zo hoog mogelijk rendement willen, en dus eigenlijk alle aanpassingen die het rendement eventueel zouden kunnen verhogen gaan toepassen.

  De volgende vraag is welke van de "talloze manieren" jullie willen gaan narekenen. Hebben jullie hier al een keuze in gemaakt?

  Laat even weten of ik goed begrijp wat jullie willen doen, en dan kunnen we daarna verder kijken.

  Groeten,
  Matthijs


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.