Waterstofmotor • Hallo,

  Ik heb als onderwerp voor mijn pws gekozen voor het vergelijken van verschillende soorten motor, zoals een brandstofmotor en een elektromotor. Hierbij dacht ik dat het leuk zou zijn om een waterstofmotor te bouwen. Mijn plan was om een 1 cillinder motor om te bouwen zodat deze op waterstofgas werkt, mijn vraag luid: Is dit mogelijk/verstandig om te doen voor een vwo 6 pws?
  Tot nu toe heb ik veel nagedacht over dit onderwerp en dacht dat het wel mogelijk was, maar ik ben natuurlijk geen expert.

  Met vriendelijke groet,
  Job van der Kleij


 • PWS TU Delft Team

  Hoi Job,

  Het bouwen van motoren is niet iets dat een 6vwo leerling zou moeten doen voor zijn pws. Jullie hebben te weinig tijd en de stof is te gecompliceerd. Je kunt veel beter een simulatie van een dergelijke motor maken. Of misschien een literatuurstudie doen naar de verschillende mogelijkheden. In deze gevallen ben je nog steeds met gecompliceerde stof bezig, maar verlies je geen tijd aan het, relatief simpele, bouwen van zo'n motor.

  Groetjes,

  Joris • Dankje voor het snelle antwoord, dat lijkt me inderdaad een slimmer idee.


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.