Hellingshoek pijpleiding meten • Geachte heer/mevrouw,

  Wij zijn drie leerlingen van het technasium en zoeken een expert voor onze meesterproef. Onze namen zijn Marisha van der Arend, Indira Mak en Melvin van der Vlies. We zitten op het Dalton Lyceum Barendrecht in Barendrecht. Onze begeleider is Jacques Bijvoet. Onze opdrachtgever is Josso van Boxtel van het bedrijf The offshore partners. Onze opdracht is een goedkopere manier bedenken om de hellingshoek van een pijpleiding te meten zonder ROV. Onze hoofdvraag is dan ook: 'Hoe kunnen we de hellingshoek van een pijpleiding meten en die gegevens telkens doorsturen naar het schip?'. We moeten hierbij ook een rekenprogramma maken. Onze drie belangrijkste deelvragen zijn:
  1: Hoe werkt een schip die de pijpleidingen legt?
  2: Hoe werkt een ROV?
  3: Welke oplossingen bestaan er al?
  Ons plan is om eerst deze deelvragen te beantwoorden, vervolgens te brainstormen over ideeën om dit probleem op te lossen, en uiteindelijk een eindontwerp te maken met een rekenprogramma dat de hellingshoek meet. We hebben iemand nodig die kennis heeft over hoe pijpleidingen worden aangelegd en iemand die ons zou kunnen helpen met een rekenprogramma te ontwikkelen die de cateneray, het touch down punt en de buigspanning in de pijp kan berekenen.

  Met vriendelijke groet,
  Marisha van der Arend, Indira Mak en Melvin van der Vlies


 • PWS TU Delft Team

  Hoi Marisha, Indira en Melvin,

  Gaaf onderwerp voor jullie PWS! Ik heet Stijn, derdejaars student Civiele Techniek aan de TU Delft. Ik ben toegewezen als jullie expert. Zelf weet ik eerlijk gezegd nog niet echt wat een ROV is. Na even gegoogled te hebben, lijkt dit een redelijk complex apparaat. Een echte uitdaging dus om dit apparaat te vervangen voor een simpelere oplossing! Graag zou ik met jullie kennis willen maken en brainstormen over mogelijke oplossingen.

  Op deze dagen ben ik beschikbaar voor een afspraak hier in Delft:
  Maandag 12 november
  Vrijdag 15 november
  Maandag 19 november
  Wat komt jullie het beste uit?

  Met vriendelijke groet,

  Stijn Smits


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.