Windtunnel downforce F1 auto • Hallo,

  Wij zijn op dit moment bezig om te onderzoeken of een F1 auto op zijn kop kan rijden. Dit willen wij testen in een windtunnel die wij nu proberen te maken. Dit doen wij door middel van een bladblazer en een windmeter. Het bouwen gaat voortvarend alleen ons probleem is nu hoe we de bladblazer goed aansluiten op onze (vierkante) windtunnel, en er tegelijk voor zorgen dat de luchtstroom recht is.

  Groet,
  Teun, Kamiel en Vincent


 • PWS TU Delft Team

  Beste Teun, Kamiel en Vincent, @teundemast

  Wat cool dat jullie een eigen windtunnel bouwen! Heel gaaf! Ik denk dat je het beste tussen de vierkante testsectie en ronde bladblazer een funnel kan plaatsten. Een voorbeeldje hiervan kan je vinden in de bouwhandleiding voor een vleugelprofiel voor de vleugelworkshop op deze site. Als dit niet duidelijk is laat het weten dan kan ik er nog een paar andere fotootjes van maken!

  Groetjes,

  Juul • Beste Juul,

  Bedankt voor je reactie! Wij konden de bouwhandleiding wel vinden denken we, maar we zagen niks over een funnel. Zou je misschien een paar foto's kunnen sturen? Zou ons erg helpen. Daarnaast vroegen we ons af van welk materiaal we deze funnel kunnen maken. Karton?

  Groetjes,
  Kamiel Vincent en Teun


 • PWS TU Delft Team

  Beste Kamiel, Vincent en Teun, @teundemast
  In verband met de tentamens in Delft heb ik nog geen foto voor jullie kunnen maken, maar op deze site kun je een korte uitleg vinden van de onderdelen van een relatief simpele windtunnel. Slide "18" laat een soort trechtervormige buis zien; de "first diffuser". Zoiets dergelijks zouden jullie kunnen maken om de testsectie met de bladblazer te verbinden.
  Het is prima om dit inderdaad van karton te maken!

  Groetjes,

  Juul


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.