Arduino Robot



  • Wij bouwen een robot met Arduino die obstakels kan ontwijken. Nu zijn we al klaar met het bouwen en hebben ook al zitten programmeren. Nu gaat de robot niet vooruit maar achteruit en de sensor op de servo draait soms, het reageert niet op de omgeving en draait soms uit het niets. We hebben al een aantal codes zitten wijzigen, maar zonder resultaat. Nu weten wij niet hoe we verder moeten. Wij hopen dat jullie ons een handje kunnen helpen.


  • PWS TU Delft Team

    Hee @harsi ,

    Wat gaaf dat jullie al zo ver zijn! Ik vind het lastig om op basis van deze informatie te kunnen inschatten wat er fout kan zijn. Als de sensor verkeerde waardes geeft kan het ook een hardware probleem zijn. De sensor kan kapot zijn of een draad verkeerd aangesloten. Als de wielen verkeerd omdraaien zou je de wielen natuurlijk om kunnen wisselen.

    Groetjes,
    Midas



  • Dag Midas,

    Wij zaten te puzzelen met de codes van de DC motoren zodat we de robot niet weer uit elkaar hoefden te halen, want we dachten dat de draaiing via het programmeren konden aanpassen, maar we gaan nu toch wel gewoon de wieltjes omdraaien. We hebben de bedrading al een aantal keren nagecheckt en het ziet er foutloos uit.

    Bedankt voor je advies! We houden je nog op de hoogte.

    Groeten



  • Hey Midas,

    De robot werkt! We hebben de bedrading van de motoren omgedraaid en ook twee draadjes van de sensor naar de Arduino geswitched. Nu werkt het! Ontzettend bedankt! Nu kunnen we eindelijk verder met het verslag.

    Groeten


  • PWS TU Delft Team

    Hee @harsi ,

    Wat leuk om te horen! Succes met de rest van jullie PWS. Als jullie meer hulp nodig hebben hoor ik het wel!

    Groetjes,
    Midas


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.