Grafentheorie • Hallo allemaal,

  Wij doen samen ons pws over de grafentheorie. Voor een pws is het natuurlijk niet genoeg om alleen de grafentheorie te beschrijven. Wij willen ook een probleem oplossen met behulp van een graaf. Weten jullie zo'n probleem dat niet te moeilijk is voor een 6vwo leerling, maar wel uitdaging biedt?

  Groet Geert


 • PWS TU Delft Team

  Hoi Geert, @Geertvdk

  Excuses voor de late reactie; De student die jullie het beste zou kunnen helpen is tot eind deze week helaas niet beschikbaar. Ik kan jullie helaas ook niet op weg helpen, maar volgende week kunnen jullie een antwoord van onze informatica student verwachten.

  Groetjes,
  Juul


 • PWS TU Delft admin

  Hey @Geertvdk

  Weer terug van weg geweest kan ik jullie hopelijk goed verder helpen. Met grafen kun je namelijk ontzettend veel! Ik weet niet welke studie richting jullie willen gaan kiezen maar als dat Informatica wordt is dit als PWS onderwerp een goede voorsprong.

  Met grafen kun je ontzettend veel problemen oplossen. Lees die vooral door voor wat achtergrond informatie. Maar om een probleem uit te zoeken wat jullie gegandeerd kunnen oplossen lijkt het me het beste om naar 1 van de volgende twee te kijken. Dijkstra's algoritme en "The Travelling Salesman Problem". Dit zijn beide best bekende problemen die ook heel goed zijn uitgewerkt in de informatica wereld. Er zal dus een hoop over te vinden zijn. Hopelijk vinden jullie de problemen die hier voorkomen ook 'echt' genoeg, en niet te abstract zoals sommige andere problemen die je kan oplossen met grafen.

  Ik hoop jullie op deze manier goed verder te hebben geholpen, als er nog andere vragen zijn, hoor ik die graag!
  Jip • Hallo @jip_rietveld
  Ook ik sorry voor het late reageren.
  Alleen wij zoeken meer naar een onderwerp waar we niet al te ingewikkelde computerprogramma's hoeven te gebruiken. Wij zijn er al achter gekomen dat we Python gaan gebruiken.
  We dachten zelf al aan een probleem als een studentenflat waar je een douche, woonkamer, slaapkamers e.d. hebt en dat je dan een database hebt met wie het meest naar de wc gaat of wie het vroegst gaat slapen e.d. en dat je aan de hand daarvan de slaapkamers op gaat stellen.
  Dat is een probleem dat we kunnen doen, alleen weten we niet hoe je zoiets kunt oplossen. Heb jij daar een idee van?
  Een ander soort probleem zou iets kunnen zijn met het social network zoals bijvoorbeeld op Linkedin, hoe kun je met de meeste mensen in contact komen.
  Of we hebben een database met allerlei mensen met bepaalde eigenschappen (zo'n database staat dan misschien ergens op internet, dat weten we nog niet) en aan de hand daarvan ga je groepjes selecteren of iets anders ermee doen. Maar dan nog blijft de vraag, hoe ga je dat aanpakken. Heb jij misschien een ideetje? Het zou ons toch weer wat verder helpen. We lopen een klein beetje vast :(
  Geert en Josephine


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.