Aspartaam en sacharose


 • PWS TU Delft admin

  @LisanneFeenstra
  Beste Lisanne,

  Ik ga mezelf over inlezen over dit en ik kan waarschijnlijk wel veel van de artikelen lezen met mijn universiteitsaccount. Ik zal woensdag op jullie vraag terugkomen.

  Groetjes,
  Sanne


 • PWS TU Delft admin

  Beste Scholier,

  Ik ben de aankomende dagen afwezig. Ik zal begin volgende week een antwoord op je vraag hebben.

  Alvast bedankt voor het begrip.
  Groetjes,
  Sanne


 • PWS TU Delft admin

  @LisanneFeenstra
  Ik heb helaas niets kunnen vinden voor jullie. Veel artikelen zijn heel oud en hebben het wel over dat methanol wordt gemaakt van aspartaam of in hogere concentratie aanwezig is wanneer iemand het gebruikt. Er is niet echt te vinden over hoe de reactie precies plaatsvind.
  Dit artikel gaat over het aantonen van aspartaam met behulp van een enzym die het omzet in methanol. Ik weet alleen niet of jullie aan het enzym zouden kunnen komen voor de proef.

  Groetjes,
  Sanne • Hallo,

  Bedankt voor je reactie! Wij hebben te moeilijk gedacht, want aspartaam breekt al af bij temperaturen boven de 40 *C en hierbij komt methanol vrij. We wilden dit aantonen dmv destilleren, maar dit ging niet helemaal goed. Omdat de aantoning van methanol niet helemaal lekker loopt en de tijd begint te dringen, willen we misschien gaan kijken naar de productie van aspartaam. Er bestaat een proefschrift voor deze productie van de TU Delft, dus wij vroegen ons af of het mogelijk is om dit te kunnen doen op de TU Delft of in een anders lab. Is dit mogelijk denk je ?

  Alvast bedankt! Met vriendelijke groeten,

  Lisanne Feenstra en Banu Alkashaf


 • PWS TU Delft admin

  @LisanneFeenstra
  Hebben jullie dit proefschrift en kunnen jullie deze wellicht sturen?

  Dan zou ik even voor jullie kunnen kijken, maar ik kan niets beloven.

  Groetjes,
  Sanne • Hoi!

  Dit is de link naar het proefschrift, het is wel al een beetje gedateerd, maar misschien is dit wel goed uitvoerbaar: https://repository.tudelft.nl/islandora/object/uuid:7867b470-2909-43ea-bc3a-c625cff184cd

  We gaan zoeken voor meer informatie. Bedankt alvast!

  Groetjes


 • PWS TU Delft admin

  @LisanneFeenstra
  Ik heb een vraag uitstaan bij iemand op de TU Delft om te zien of er iets mogelijk is.

  Groetjes,
  Sanne • Hoi!

  Heb je toevallig al iets gehoord of het mogelijk is dat wij de synthese van aspartaam kunnen uitvoeren in een laboratorium ?

  Groetjes, Banu Alkashaf en Lisanne Feenstra


 • PWS TU Delft admin

  @LisanneFeenstra
  Ik heb vandaag een reactie gehad van de professor dat het helaas niet gaat lukken. Dit komt omdat het een enzymatische katalyse is en dit heel ingewikkeld is, de proef gaat dagen duren onder intensieve begeleiding. En de belangrijkste reden is omdat de reactie redelijk giftig blijkt te zijn. Om deze zelfde reden is de laatste aspartaam fabriek in Nederland meer dan 10 jaar geleden gesloten.

  Sorry jongens :(


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.