Supergeleiding practicum • @Thom

  Wij hebben geen budget voor pws dus alles wat ik moet aanschaffen moet ik zelf kopen.
  Ik heb op de volgende site aardig goedkoop YBCO supergeleiders gevonden:
  http://shop.can-superconductors.com/index.php?id_product=8&controller=product
  Hier is een supergeleider al vanaf 40 euro verkrijgbaar. Deze is wel erg zwak en is eigenlijk alleen geschikt om het Meissner effect aan te tonen. Een supergeleider met een kracht van 20 N is te koop voor 80 euro. Ik heb zelf het idee dat ik genoeg heb aan de zwakkere supergeleider aangezien ik niet meer van plan ben dan het Meissner effect aantonen.
  Het bedrijf zit in Tsjechië waardoor er geen verzendkosten zijn.


 • PWS TU Delft Team

  Beste @Lieke-Graafmans,

  Als die zwakkere supergeleiders simpel het Meissner effect aantonen met kleine magneetjes en als je de supergeleider niet over een magneetbaan wilt laten zweven, dan moet dat helemaal prima zijn! Die site ziet er goed uit trouwens!

  Groetjes,

  Thom • @Thom

  In mijn zoektocht naar een thermokoppel heb ik een tip gekregen van iemand van een andere universiteit. Voor het meten van de kritische temperatuur gebruiken zij namelijk een PT 100 (platina) weerstand. Deze kan worden aangesloten aan een multimeter en daarmee kan de temperatuur worden afgelezen.

  Is deze toevallig wel beschikbaar bij jullie?


 • PWS TU Delft Team

  Beste @Lieke-Graafmans,

  Ik heb daar zelf nog nooit van gehoord, maar ik geloof best dat dat zou kunnen. Ik ga nog even na of wij dat misschien ergens hebben liggen. Maar een thermokoppel heb je nog niet gevonden?

  Groet,

  Thom • @Thom Ik heb tot nu toe niemand gevonden die een thermokoppel wil uitlenen. Ik zou er een zelf kunnen kopen voor niet al te veel geld, maar dan moet ik die ook nog in elkaar zetten. Ik denk dat ik dan in tijdnood kom doordat ik te veel wil doen.
  Ik hoor graag of er een PT 100 aanwezig is!


 • PWS TU Delft Team

  @Lieke-Graafmans even een update, ik heb nog geen PT 100 gevonden. Ik weet nog wel iemand waar ik het kan na vragen. Je hoort spoedig van me..

  Groetjes,

  Thom


 • PWS TU Delft Team

  Beste @Lieke-Graafmans,

  Mijn excuses voor het late antwoord.
  Ik heb jammer genoeg niet een PT100 weerstand thermometer kunnen vinden...
  Heb je in de tussen tijd zelf iets geregeld of loop je nog vast? Ik denk dat een thermokoppel aanschaffen de beste optie is, deze zijn niet duur en volgens mij hoef je ze alleen in de multimeter te stoppen (het kan ook zijn dat je ze in elkaar moet zetten maar dat moet volgens mij niet al te veel werk zijn). Wilde je nog langskomen om het Meissner-effect aan te tonen?
  Nogmaals mijn excuses en ik hoor graag van je hoe het ervoor staat..!

  Groetjes,

  Thom • Sorry dat ik een tijdje niet gereageerd heb! Ik heb ondertussen alles geregeld. Ik heb contact gekregen met de Universiteit van Groningen en zij hebben mij kunnen helpen. Ik heb het eerste practicum al uitgevoerd en ga aankomende woensdag de rest doen.

  Alsnog heel erg bedankt voor het meedenken en het zoeken naar oplossingen! Als je het leuk vind kan ik je nog laten weten of ik een meetbaar verschil heb gevonden met en zonder de wijn.


 • PWS TU Delft Team

  @Lieke-Graafmans

  Wat gaaf! Het lijkt me erg leuk als je me nog laat weten wat er uit je onderzoek komt!
  Heel veel succes met het onderzoek!

  Groetjes,

  Thom


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.