Vraag PWS Kwantumcomputer • Hallo,

  Ik ben al erg ver met mijn profielwerkstuk, en ik heb al veel onderzoek gedaan. Er is alleen één vraag waar ik moeilijk antwoord op kan vinden.
  Ik lees namelijk erg veel over dat het aantal berekeningen dat een kwantumcomputer in één keer kan doen bij n qubits met 2^n toeneemt, dus bij 64 qubits 2^64 berekeningen. Ook las ik dat de staat van een qubit kan worden genoteerd als α|0⟩ + β|1⟩, in een superpositie (en |α|^2 en |β|^2 geven de waarschijnlijkheid aan om 0 of 1 aan te treffen bij meten), en dat α en β de belangrijkste informatie van een qubit zijn.
  Als een qubit echter wordt gemeten neemt hij alleen de waarde van 0 of 1 aan, en krijgen we niet de uitkomst van 2^64 berekeningen, of de waarde van α en β. Ik lees vaak dat er manieren gevonden zijn om dit te omzeilen en dat een kwantumcomputer zo toch meer berekeningen kan doen dan een normale computer, maar nergens wordt gezegd hoe dit gedaan wordt, terwijl dit juist is wat mij interesseert. Het is de grootste vraag die ik nog heb voor mijn profielwerkstuk, en ik kan nergens antwoord vinden.
  Zouden jullie dit kunnen uitleggen? Dat zou mij erg helpen bij het profielwerkstuk.

  Met vriendelijke groet,
  Sander Broos van het Amsterdams Lyceum


 • PWS TU Delft Team

  Ha Sander,

  Ten eerste, mijn excuses voor de late reactie. Zat midden in m'n tentamen periode.

  Heel cool onderwerp. Ikzelf ben geen expert in dit vakgebied helaas. Maar ik snap wel een redelijke hoeveelheid kwantum mechanica! Ik neem aan dat je je afvraagt hoe ze de qubits van de kwantumcomputer in superpositie houden. Ik heb hier een artikel gevonden. Hierin staat dat ze gebruik maken van radiogolf pulsen een bepaald frequentie.
  Omdat de n aantal qubits door de radio pulsen in superpositie blijven houden ze die 2^n verschillende toestanden.
  Is dit wat je wilde weten? Als dit niet je vraag was laat het mij weten!

  Groetjes,

  Thom

  Ik heb nog een artikel en een site waar een man in 22 filmpjes quantum computing uitlegt (maar dit gaat misschien iets dieper dan voor jou nodig!).


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.