Bacteriën Yakult



  • Hallo,

    We willen voor ons profielwerkstuk onderzoeken of de bacteriën in Yakult de darmen kunnen bereiken, dus dat ze bestendigd zijn tegen zuren en enzymen die ze tegenkomen. We zullen hierbij de zogenaamde 'Lactobacillus Casei Shirota' bacteriën uit Yakult moet kweken. En deze willen we dan vervolgens in verschillende milieus brengen. Maar we vragen ons af hoe we dan te werk moeten gaan en wat we hier allemaal voor nodig hebben.
    Hopelijk kan iemand ons verder helpen.

    Alvast bedankt namens Denice.


  • PWS TU Delft admin

    Beste Denice,

    als eerst zul je moeten uitzoeken welke zuren en enzymen er in de maag en de darmen zitten en in welke concentraties. Daarnaast zul je niet zomaar de 'Lactobacillus Casei Shirota' bacteriën kunnen kweken. Deze specifieke versie van Lactobacillus Casei is een geheim van Yakult. Wel zou je Yakult kunnen toevoegen aan een milieu en onder een microscoop voor en na kunnen vergelijken om te zien of ze overleven en hoeveel procent dan wel.

    Mvg,
    Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.