Groepsdetails Prive

Global Moderators

PWS TU Delft team

  • RE: PWS antibiotica

    Hoi Lisa en Nadia,

    Bedankt voor jullie berichtje, wat een tof onderzoek dat jullie willen doen! Hoe je het beste de bodem kan meten, hangt af van wat je precies met de resultaten wil. Een pH meter is online als het goed is gewoon te bestellen, stikstof wordt wat lastiger maar zou moeten kunnen. Kunnen jullie laten weten wat jullie precies willen met de metingen aan de bodem? Dan kan ik iets beter uitzoeken wat het beste kan werken in jullie geval.

    Groetjes,
    Barbara

    geplaatst in Bacteriën & virussen
  • RE: Profielwerkstuk over de efficiëntie van vliegtuigvleugels

    @Koen-Döpp
    Ik ben vergeten het bestand erbij de sturen dus hierbij!

    bouwhandleiding vleugelprofielen-1.png
    b885a8b8-aa7d-45f1-ba88-3eac4f1b5dab-image.png

    https://forum.pwstudelft.nl/assets/uploads/files/1707730593904-bouwhandleiding-vleugelprofielen-2.png

    geplaatst in Raketten
  • RE: Profielwerkstuk over de efficiëntie van vliegtuigvleugels

    Hallo Koen,

    Mooi dat 14 mei lukt! De profielen die ik heb zijn de NACA0012 en de NACA4412. Als je er zelf een wil moet je die maken met de volgende afmetingen die te vinden zijn in de bouwhandleiding. Zelf een model maken is helemaal niet nodig trouwens maar als je nog wat extra's wil maken kan dat altijd naar de afmetingen en ben je zelf verantwoordelijk voor het maken/vinden van een 3d model en naar goede afmetingen maken. Wanneer je een 3D model daarvan hebt gemaakt kan je die naar mij sturen en kan ik hem 3D printen (dat is wat ik bedoelde).
    Verder kan je om 13:30 op het science centre zijn (Van der Burghweg 1, Delft) en daar zal ik je tegemoetkomen. Ik zie je dan!

    Karel

    @Koen-Döpp

    geplaatst in Raketten
  • RE: Profielwerkstuk over de efficiëntie van vliegtuigvleugels

    Hi Koen,

    Leuk om te horen dat de TU delft je heeft geïnspireerd tot een interessant onderwerp met een goede opzet! Je hoofdvraag is in principe in vrij korte tijd uit te leggen dus misschien zou je kunnen kijken of je nog verder de diepte in wil duiken met je hoofdvraag, waardoor je eventueel een nog interessanter onderzoek kan krijgen! (Denk aan effecten van ailerons, wingtips, winglets etc.)
    Wij bieden als praktisch deel van je onderzoek een vleugelprofielen workshop aan waar je je voor kan aanmelden. Hierin zal eerst een presentatie gegeven worden over de basics van een vleugelprofiel, waarna er metingen gedaan kunnen worden in een windtunnel. Stel je wilt zelf een model 3d printen zal ik het document van de afmetingen van de windtunnel sturen, dan kan je hem daar aan aanpassen!
    Als je geïnteresseerd bent in de windtunnel kunnen we een datum prikken. Voor mij komt 14 of 16 mei in de middag vanaf 14u uit, lukt dit ook voor jou? Ik hoor het wel!

    Mvg,
    Karel Jacobs (student Lucht- en Ruimtevaartechniek)
    @Koen-Döpp

    geplaatst in Raketten
  • RE: medische beeldvorming

    Beste @Jamie,

    Wat leuk dat jullie bezig zijn met medische beeldvorming! Ik ben zelf ook zeer geinteresseerd hierin en help jullie graag met jullie vragen rond dit onderwerp.
    De meeste medische beeldvormingstechnieken zijn ofwel erg duur met een lange wachtrij of brengen stralingsrisico's met zich mee.
    Zo is MRI een dure techniek met lange wachttijden. Rontgen en CT daarentegen hebben een risico tot genetische afwijken ter gevolge van de stralingsdoses.
    Als jullie echt hands on willen werken met medische beeldvorming, is echoscopie waarschijnlijk de beste optie. Deze machines staan ook op veel poliklinieken en andere medische voorzieningen, waardoor je hierbij een hoge kans hebt op een plek om ermee te kunnen werken.
    Helaas hebben we momenteel op de TU Delft geen mogelijkheid tot een praktische proef m.b.t. medische beeldvorming. Toevallig ben ik hier achter de schermen wel mee bezig, maar dat zal nog even duren ;)

    Echoscopie wordt natuurlijk voor veel meer gebruikt dan alleen het zwangerschapstraject. Het is ook een chirurgische beeldvormingstechniek, zoals bij echogeleide excisie van mammacarcinoom.
    Ook worden veel biopten en puncties echogeleid uitgevoerd.
    Misschien is het interessant om in te zoomen op een van de vele medische operaties die echogeleid plaatsvinden en te onderzoeken hoe deze verbeterd kunnen worden.
    Klinkt dit als een idee?

    Ik hoor graag van jullie,
    Tadjiro Velzel

    geplaatst in Machines
  • RE: PWS supernovae

    Hey @Froukje-0,

    Dat is begrijpelijk, zonder veel ervaring met data analyse is het erg lastig om dergelijke grote hoeveelheden data te onderzoeken. Een literatuuronderzoek kan ook heel interessant zijn! Zoeken op Google Scholar is inderdaad een goede tip, het is alleen jammer dat er zoveel artikelen achter een paywall staan. Zelf zou ik aanraden om Scopus te gebruiken. Dit is een vergelijkbare database waar minder artikelen achter een paywall staan. Bovendien heb ik toegang tot alle artikelen, dus als je mij een dm stuurt dan kan ik een artikel voor je downloaden.

    Mijn grootste tip voor jullie zou echter zijn om niet te beginnen met academische papers, maar met academische boeken. Papers hebben vaak een erg hoge informatiedichtheid en zijn geschreven voor professionals, lastig te begrijpen dus. Het is daarom beter om boeken voor studenten te gebruiken om jezelf in te lezen, daarna voor de specifieke informatie wat papers te lezen. Hierbij een WeTransfer toegevoegd met wat oudere boeken, zoek zelfs eens of je misschien ook wat recentere boeken kunt vinden: https://we.tl/t-SGc7cniYXq. In ieder geval is het goed om te beginnen met het boek "Exploding Superstars" van Alain Mazure (ook in de WeTransfer).

    Ten slotte zijn tools zoals ResearchRabbit en Zotero erg handig om het overzicht te bewaren binnen de papers die jullie gevonden hebben en om aanverwante papers te vinden. Ik zou jullie zeker aanraden om een van deze tools te gebruiken.

    Hopelijk heb ik jullie hiermee kunnen helpen, maar als je verder nog vragen hebt, dan hoor ik het graag!

    Groetjes,
    Lennard

    geplaatst in Natuurkunde Overig
  • RE: Practicum elektrolyse en katalysatoren

    Hoi Tim en Sil,

    Zoals ik in het andere gesprek aangaf hebben wij een practicum met waterstof wat hier erg op lijkt. We zullen dit dan even bespreken in ons videogesprek. Dan kunnen we het ook inplannen!

    Groetjes,
    Bjorn

    geplaatst in Scheikunde & Biologie
  • RE: PWS efficiëntie van waterstof productie

    @timensilpws
    Hoi Tim en Sil,
    Excuses voor de late reactie. Ik was vorige week op vakantie en heb er dus niet bij nagedacht om te reageren. Mijn excuses hiervoor. Op welke momenten kunnen jullie deze week?

    Verder is het misschien handiger om het contact op de mail voort te zetten, daar reageer ik namelijk meestal iets sneller op. Wat is het mailadres waarop ik jullie kan bereiken?

    Groet,
    Bjorn

    geplaatst in Scheikunde & Biologie Proefjes
  • RE: Profielwerkstuk Quantum Mechanica

    Hey @Riekkie1,

    Wat leuk om te horen! Je zoon is van harte welkom om eens een keer bij ons langs te komen. Dan kan hij een aantal verschillende opstellingen bekijken en zo wat inspiratie opdoen voor zijn profielwerkstuk. Ook helpen wij hem graag met het vinden van informatie over dit onderwerp. Laat maar weten wanneer hij hier mee wil beginnen.

    Groetjes,
    Lennard

    geplaatst in Natuurkunde