Groepsdetails Prive

Global Moderators

PWS TU Delft team

 • RE: Profielwerkstuk encryptie

  Hey @Dong-Woo

  Hm ik weet niet zeker of de wiskunde erachter het belangrijkst is, ik weet zeker dat er genoeg over encryptie is om het op een andere manier in te vullen maar als jullie het eens zijn met je begeleider is dat zeker een goed pad om in te slaan.

  Inderdaad, in lijn met hierboven is een alphabet cipher niet heel denderend op wiskundig gebied. Een RSA cipher is wel wat lastiger om te maken maar zal zeker mogelijk zijn, ik zie dat er veel informatie over online staat dus daar heb ik vertrouwen in.

  De taal om het in te schrijven maakt denk ik niet gek veel uit. Ik weet zeker dat het in alle talen kan. De 3 talen die jullie voorstelde zijn ook bekend en dus ook daar zal het internet jullie goed kunnen helpen.
      Ik gok dat het makkelijkst is om het in python te schrijven. Dat is een makkelijke taal die heel vanzelfsprekend is.
      Maar ook Java vind ik een goeie optie, zeker als jullie daar wat meer ervaring mee hebben is dat zeker een goede keuze waar je net zoveel mee kan als in python, misschien zelfs meer.
      C++ vind ik de minste optie, dat is een wat gekke taal die ik zelf ook niet altijd volg, maar als jullie daar al veel informatie over hebben is dat zeker een valide optie.

  De eindstand is dus dat het niet zo gek veel uitmaakt. Kies vooral waar jullie de meeste informatie over hebben. Ik kan jullie helpen met alle drie! (Ik kan jullie het beste met Java helpen maar laat dat je vooral niet beïnvloeden.)

  Groetjes,
  Jip

  geplaatst in Informatica
 • RE: pws model auto op energie

  Hey @Esmay

  Zoals ik hierboven uitleg is dat lastig uit te rekenen. In de stappen van zonnecel naar de motor zal er veel kracht verlies zijn.

  Als jullie werken met een batterij zal daar kracht verloren gaan. Er zit weerstand in de as van de wielen, maar ook weerstand van de grond en de lucht. Wat ik denk dat jullie moeten gaan doen is het puur theoretisch nemen.

  Zet de weerstand op nul en werk met formules. De zonnecel zal een efficiency hebben. De batterij ook, de motor ook. Als jullie die percentages en waardes met formules doorrekenen tot de laatste stap, kom je op een gegeven moment de weerstandskracht tegen als jullie de snelheid willen gaan berekenen, laat die lekker op nul staan en dan heb je een efficiency gebaseerd op een perfect autootje, daar kun je wel al wat conclusies van nemen.

  Het uiteindelijke echte rendement wordt heel lastig te berekenen ben ik bang. Dat komt door hoe lastig de weerstandskracht te bepalen is.

  Ik hoop dat dit te volgen is, en dat jullie verder kunnen.

  Succes!
  Jip

  geplaatst in Elektromotoren
 • RE: Quantum Tunneling

  @Sahil023
  Beste Sahil en Nour,

  Ik ben er mee bezig, uiterlijk morgen weet ik of het kan..!
  Ik houd jullie op de hoogte.

  Groetjes,

  Thom

  geplaatst in Natuurkunde Proefjes
 • RE: Krachten in een brugconstructie

  @Rick-Greven Beste Rick,

  Welke kracht meet je precies met het apparaat? Wat bedoel je met 'de kracht in het midden ten opzichte van de rest?' en met 'een percentage van de van de totaal werkende kracht? '
  Misschien kan je ter verduidelijking een foto van de opstelling mee sturen!

  Ik ben benieuwd!

  Groetjes Pauline

  geplaatst in Gebouwen & bruggen
 • RE: hulp bij onderwerp orkanen

  @arwin9 Ha Arwin!

  Dit is al een stuk beter! We kunnen kijken naar een proef waarbij jullie bijvoorbeeld 2 huisjes bouwen, waarvan de één orkaanbestendig is en de ander niet. Jullie kunnen deze dan beide testen en kijken welke maatregelen effectief zijn. Ik zal met mijn collega die over de windtunnel gaat overleggen of het mogelijk is dat jullie je proef daar uitvoeren. Houd er rekening mee dat dit wellicht niet kan; dan zouden we naar een alternatief moeten zoeken.

  Jullie horen van me!

  Groetjes Pauline

  geplaatst in Overige onderwerpen
 • RE: PWS Quantum eraser

  Beste @Henkolet,

  Erg cool jongens! Zou ik dit werk plan kunnen zien? Het lijkt me wel handig om te weten hoe jullie dit precies willen aanpakken. Ik wil hierbij van te voren wel even aangeven dat experimenten doen over dit soort onderwerpen lastig is en dat het meestal ook erg lastig is om dit door scholieren uit te laten voeren op de TU. Graag zie ik jullie werkplan en dan kijken we verder.

  Groetjes,

  Thom

  geplaatst in Natuurkunde Proefjes
 • RE: PWS holografie Practica

  Beste @Maxus,

  Even een update: ik heb met Thim gemaild. Voorlopig kunnen scholieren op de TU geen hologrammen maken, ivm materiaal begeleiding en tijd. Nou zou Thim jullie waarschijnlijk, ik zeg hier waarschijnlijk omdat ik nog op reactie van mn laatste mail wacht, wel willen adviseren en op weg willen helpen met het opzetten van jullie proef. Hij verwees naar deze site http://litiholo.com/ hier kan je instantaan holografische platen (+ een hele kit volgens mij) kunnen kopen. Deze moeten jullie helaas dan zelf aanschaffen, vraag aan je begeleider of hier budget vanuit de school voor is. Ik hoop dat ik jullie genoeg heb weten te informeren en ik hou jullie op de hoogte als jullie mail contact kunnen zoeken met Thim.

  Groetjes,

  Thom

  geplaatst in Laser & optica
 • RE: Hyperbare Zuurstof therapie

  @babette-krabben
  Het slimst in om even aan de scheikunde en natuurkunde docenten vragen of zij een pomp hebben om een systeem onder druk te zetten en anders heb je een fietspomp nodig.

  Daarnaast is het ook handig om je zuurstof meter in het systeem te kunnen hebben anders kun je niets meten of kijken of je met een ballon een klein beetje van de lucht kunt vangen en je meter daarin houden.

  Groetjes,
  Sanne

  geplaatst in Scheikunde & Biologie Proefjes
 • RE: Aspirine synthese molariteit

  @Mo2974 en @Mosi,

  Het proefvoorschrift is verzonden naar jullie emails.

  Succes!

  geplaatst in Medicijnen
 • RE: Omzetten van zeewater in zoetwater.

  @franka2
  Ik weet er niet heel veel vanaf maar miss kan ik jullie wel alvast helpen met de proefopstelling, want ik weet wel wat er allemaal in moet. Laten we beginnen met uitwerken door een paar vragen te beantwoorden:

  Wat willen jullie onderzoeken met deze proef? Wat wordt eigenlijk de onderzoeksvraag hiervoor? Dus bijvoorbeeld: wat is de invloed van ... en ... op het zuiveren van zeewater? Hier kunnen jullie dus alle aspecten die jullie willen gaan testen invullen.

  Wat zijn de benodigdheden?
  Hoe gaat de opstelling zo werken?

  Groetjes,
  Sanne

  geplaatst in Scheikunde overig

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.