• RE: Energieopslag

  @Daniquebuchner
  Je vraag is hier beantwoord.

  geplaatst in Meesterproef
 • RE: Energieopslag

  @Daniquebuchner
  Je vraag is hier beantwoord.

  geplaatst in Overige onderwerpen
 • RE: hyperloop pws

  Hee @Esmeeb ,

  Fijn dat je interview nuttig was! Ik weet niet of hyperloop posters heeft die ze weggeven. Je kunt ze altijd een berichtje sturen om te vragen om een poster. Ik kan je helaas niet verder helpen met contact. Ik ken ze namelijk ook niet persoonlijk.

  Groetjes,
  Midas

  geplaatst in Magnetisme & supergeleiding
 • RE: Stabilisatie onbemand vaartuig

  Hee @krb-llr ,

  Mijn vorige bericht was inderdaad een foutje. Ik denk dat ik jullie probleem wel snap. Ik weet wel een paar manieren om met een motor het gewicht over een horizontale as te verplaatsen. We gaan er zeker samen uitkomen. Waar hebben jullie zelf aan gedacht? Denk aan bestaande mechanismen in machines! Wat voor motor is het trouwens? Gewoon een elektromotor die roteert?

  Groetjes,
  Midas

  geplaatst in Water & boten
 • RE: BPA gehalte in drinkflesjes

  @Dion
  Beste Dion,

  Je hoofd- en deelvragen zien er goed uit. Zorg er wel voor dat ze op een logische volgorde staan voor de lezer, dus effecten op het menselijk lichaam eerder dan het gehalte in een drinkflesje. Misschien kunnen jullie nog onderzoeken of je op een of andere manier van de BPA in een drinkflesje af kunnen komen.
  Ik weet niet hoe ver jullie zijn met het onderzoek, maar ik heb nog een tip als je op zoek met naar meer informatie op internet. Google scholar is een zoekmachine van Google die specifiek tussen wetenschappelijke artikelen zoekt en hier kun je wellicht ook meer informatie vinden over de invloed van temperatuur en tijd op het BPA gehalte. (Je moet wel in het engels zoeken dan krijg je meer hits).

  Voor praktisch onderzoek wordt het heel lastig omdat je BPA niet met school apparatuur kan aantonen. In Delft is er wel apparatuur beschikbaar voor dit soort onderzoeken, maar wij hebben de capaciteiten niet om alle scholieren te helpen. Sorry hiervoor.

  Groetjes,
  Sanne

  geplaatst in Scheikunde & Biologie overig
 • RE: Practicum ibuprofen/morfine

  @myla
  Beste Myla,

  Het blijft erg lastig om een practicum te doen met pijnstillers, maar sowieso medicijnen in het algemeen.
  Je zou even kunnen kijken naar het proces van opname in het lichaam. Ik weet dat morfine eigenlijk pas werkt nadat het door de lever is gegaan en daar wordt het omgezet in de active stof. Als je paracetol, een poedertablet, gaat vergelijken met advil (ibuprofen), in een vloeibal vorm, dan zou daar vast wel verschil moeten zitten met hoe snel het oplost/medicijn afgeeft in je maag.
  Dus miss kun je van de medicijnen onderzoek doen hoe snel ze oplossen in je maag en in je bloedbaan komen.

  Groetjes,
  Sanne

  geplaatst in Medicijnen
 • RE: PWS downforce

  Beste Egbert en Hendrik, @Hendrikvde

  Allereerst excuses voor de late reactie. Leuk actueel onderwerp! Helaas is jullie idee in de windtunnel niet mogelijk. Wat wel mogelijk is, is de downforce meten van een spoiler bij verschillende "luchtsnelheden" . Deze spoiler kunnen jullie kunnen maken volgens de bouwhandleiding onder het kopje "praktisch deel" op deze website.

  Groetjes,

  Juul

  geplaatst in Raketten
 • RE: Proefje wet van bernouilli

  Hoi! @begtas77

  leuk idee om wat met Bernouilli te doen en goed dat jullie al aan het nadenken zijn over een proef. Let wel dat de proef je onderzoeksvraag moet ondersteunen en een onderdeel is van je hele verslag. Eerst de proef bedenken is daarom best wel ongebruikelijk: vergelijk het met naar het antwoord kijken en er dan een vraag bij bedenken.

  Terugkomend op jullie idee voor de proef: Wat wil je met jullie huidige idee precies aantonen? Het antwoord moet het antwoord zijn op een van jullie deelvragen of op jullie hoofdvraag.
  Ik raad jullie aan om in deze begin periode zoveel mogelijk over de wet van Bernouilli te lezen. Hierdoor zal het opstellen van een hoofdvraag een stuk gemakkelijker zijn.

  Uiteraard zijn jullie ook altijd op de PWS middagen welkom om met mij te sparren.

  Succes!

  Juul

  geplaatst in Raketten
 • RE: Sterkte materiaal vliegtuig

  Beste Yarne, @Yarne
  Pittig onderwerp!
  Er werken verschillende krachten op de romp van een vliegtuig. De cabine die onder druk staat is er inderdaad een van. Dit is echter niet de meest kritieke kracht op de romp. Je zal dus eerst moeten onderzoeken welke krachten er in verschillende situaties op het type vliegtuig dat je wil verbeteren werken; een F16 zal door zijn specifieke eisen andere kritieke belastings situaties hebben dan een B737. Om je PWS wat in de perken te houden zou je je kunnen beperken tot de analyse van de krachten in een bepaalde "phase of flight" (bijvoorbeel cruise). Door een "free body diagram" te tekenen voor alle situaties die je tegen kan komen in "cruise" (bochten, stijgen, dalen) kan je achter de krachten en moment komen die op de romp werken.

  Daarnaast moet je ook nadenken over de productie mogelijkheden, prijs en gewicht.

  Heel veel succes!

  Juul

  geplaatst in Raketten
 • RE: PWS Kitepower

  Hoi Madee, @madee.schreurs

  Leuk dat jullie jezelf uitdagen en zo een onderwerp kiezen! Nadeel is wel dat door het specifieke onderwerp ik jullie niet kan helpen aan een contactpersoon.
  Ik kan jullie niet meer over jullie onderwerp vertellen, maar uiteraard kunnen jullie altijd met "algemene" vragen bij mij terecht.

  Heel veel succes!

  Juul

  geplaatst in Energie opwekking & zonnecellen

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.